Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ruloniki z szynką"
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 217
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 762
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1806
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 234
Polecam.
Odsłon: 283
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 217
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 762
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1806
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 234
Polecam.
Odsłon: 283
Składniki
Szczypiorek opłukać i delikatnie osuszyć. Odłożyć 10 najładniejszych, mocnych źdźbeł (jeśli nie mamy wprawy w wiązaniu szczypiorkiem, lepiej odłożyć jeszcze kilka na zapas), a resztę posiekać.
Szynkę pokroić w kostkę. Miękkie masło zmiksować z serkiem topionym, dodać szynkę i szczypior, wymieszać. Masę rozsmarować na plastrach sera, związywać szczypiorkiem.
Kromki pieczywa zapiec w piekarniku lub tosterze. Połowę posypać tartym serem, na drugą połowę nałożyć kleksy z keczupu.
ok. 20 minutŹródło: Twoje Imperium