Do góry

Dania główne Przepis na:

Rumiane pierożki z truskawkami

Rumiane pierożki z truskawkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 12 Ocena: 208

Dodano:

Odsłon: 26087

Nietypowe i smaczne. Odskocznia dla zwykłych pierogów.

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z wszystkich składników oprócz truskawek i 2 łyżek curku wyrobić ciasto drożdżowe. Oprószyć mąką i odstawić w ciepłe miejsce, by ciasto urosło.

  2. Truskawki wymieszać z cukrem.

  3. Na patelni rozgrzać tłuszcz do głębokiego smażenia.

  4. Od wyrośniętego ciasta odrywać kawałki, formować placuszki, układać truskawki i lepić pierożki.

  5. Wrzucać na rozgrzany olej. Smażyć z obu stron.

  6. Wyjmować na talerz wyściełany papierowym ręcznikiem, aby pierożki ociekły z tłuszczu.

  7. Podawać oprószone cukrem pudrem i polane sosem truskawkowym. Można również udekorować keksami z bitej śmietany.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

angel58 19 marca 2010 Bardzo apetyczne i pomysłowe danie.Piątka:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jowita 11 lutego 2010 a moja mama takie robiła bez cukru a z mięsem i podawała do barszczu.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wiola1100 08 lutego 2010 RZECZYWIŚCIE NIETYPOWE, DAJĘ DO ULUBIONYCH I WYPRÓBUJE BO WYGLADAJĄ BARDZO APETYCZNIE

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 06 lutego 2010 Świetny pomysł, dodaje do ulubionych.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń