Do góry

Desery Przepis na:

Rumowiec

Rumowiec

Autor: Ewcik

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 29

Dodano: 03.03.2013

Odsłon: 8971

Ciasto jest dość skomplikowane i pracochłonne,ale warte grzechu.Naprawde polecam!!!!

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Krem;2 zoltka utrzeć z 1/2 szkl.cukru.3/4 szkl.mleka ugotować z 1/2 szkl.cukru i 1 łyżką mąki.Gotować ciągle mieszając.Masę zoltkowa zalać goracym mlekiem. Mase ostudzić. Margaryne utrzec.Do utartej Kasi dodawać małymi porcjami(to wazne,gdyż masa moze sie zwarzyc) ostudzona mase.Blache wyłożyc znowu folią aluminiowa(mozna pominąć).Ułożyć herbatniki.Na herbatniki wyłożć krem.I na to herbatniki moczone w rumie.Posmarować lukrem(sok z połowy cytryny,kieliszek rumu i cukier puder ile zabierze.Lukier powinien być dość gęsty.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

artur-otto-33 31 grudnia 2013 dodalem do schowka bo podobaja mi sie kremy robione od podstaw.a inni ida na latwizne dodajac poprostu budyn z paczki.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ewcik 06 marca 2013 Irma bardzo dziekuje za slowa otuchy.Fakt fotograf ze mnie marny:-).Ale jezeli chodzi o pieczeniei,to to ciasto jest u mnie w rodzinie prawie 20 lat.I choc zdjecie tego nie oddaje to rowniez na talerzu prezentuje sie bardzo ladnie. Pozdrawiam serdecznie.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 05 marca 2013 Zabieram przepis do ulubionych, bo sądząc po składnikach ciasto jest na pewno pyszne, a co do zdjęcia, to niestety czasami tak bywa, że coś nie wychodzi lub nie oddaje rzeczywistości, sama się o tym przekonałam. No cóż nie jesteśmy specjalistami od fotek, ale dla mnie to ciasto wygląda bardzo smacznie. Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ewcik 04 marca 2013 Zdjecie moze faktycznie nie jest dobre,ale ciasto w smaku jest bardzo dobre.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jakub26 03 marca 2013 lippy-25 ciekaw byłbym jakby u Ciebie się prezentowały?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

lippy-25 03 marca 2013 No właśnie prezentuje się zupełnie nie przepysznie, bo krzywe, rozwalające się kawałki ciasta "ciepnięte" byle jak na talerz wcale nie wyglądają zachęcająco. Jedynie patrząc na składniki i opis przygotowania można się domyślić, że ciasto faktycznie jest smaczne.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń