Do góry

Dania główne Przepis na:

Rumsztyk z cebulą

Rumsztyk z cebulą

Autor:

Przepisów i artykułów: 300 Ocena: 4059

Dodano:

Odsłon: 3333

powinien być z wołowiny, ale z mięsa wieprzowego też może być

Składniki

  • mięso wieprzowe ok 60 dag
  • cebula
  • olej
  • sól, pieprz, sos sojowy, pomidory suszone z chili
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. 1. mięso posiekać albo zmielić w maszynce, z siatką o grubych oczkach, doprawić sosem sojowym, solą i pieprzem,
    2. cebulę pokroić w plastry, dusić na oleju, doprawić solą, pieprzem, dodać pomidory z chili,
    3. zwilżonymi w wodzie rękoma formować okrągłe, kotlety, smażyć na rozgrzanym oleju,
    4. kotlety można przełoży do cebuli, podlać odrobiną wody i dusić chwilę razem,





    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

danielek 20 stycznia Dobry przepis.Z wieprzowiny jest delikatniejszy ;)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń