Do góry

Dania główne Przepis na:

rureczki z mięsnym nadzieniem

rureczki z mięsnym nadzieniem

Autor: wioleta333

Przepisów i artykułów: 151 Ocena: 3640

Dodano: 13.08.2010

Odsłon: 60008

pyszne i ładne rureczki

Składniki

  • opakowanie makaronu CANNELLONI nr53 z lubelli
  • 0,5 kg mielonej łopatki
  • 4 duże pieczarki
  • sos bologneski
  • 0,5 szklanki śmietany
  • wegeta, pieprz
  • dyży pomidor bez skórki
  • ser żółty
5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Zmielone pieczarki podsmażyć do petelni bez tłuszczu do odparowania wody. Mięso zmielone podsmażyć na petelni, dać do mięsa skrojony pomidor , wlać rozpuszczony sos bolognese przyrządzony zgodnie z przepisem na opakowaniu, chwilę razem wszystko gotować, doprawić do smaku wegetą i pieprzem, pod koniec połączyć z pieczarkami i napychać farszem rurki ( rurki mają być niegotowane) i układać w naczyniu do pieczenia wysmarowanym śmietaną, pozostały farsz wyłożyć na wierzch rurek i posypać startym serem żółtym , zapiec w piekarniku przez ok 30 min

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

jolanda68 08 grudnia 2010 Robiłam i z mięsa smażonego i surowego .Lepsze są z surowego tylko pieczarki podsmażam.Układam w naczyniu i zalewam sosem wg.uznania.Przykrywam folią i zapiekam ok godzinki .Pod koniec kładę ser żółty i zapiekam.Super wszyscy w rodzinie uwielbiają.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wiola1100 28 września 2010 uwielbiam cannelloni dawno ich nie robiłam a te twoje wygladają pysznie

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irys78 27 września 2010 gotowanie???o Boze to profanacja!!!!to sie w sosie dusi!!!!!a na wierzch ser żóty,feta,papryczki peperoni i świeża pietruszka.....takich smaków sie nie zapomina!!!!!!na moim stole gości to danie bardzo czesto!!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

krokg12 24 sierpnia 2010 Renka proszę napisz ile minut gotujesz te rureczki i czy mięso podczas gotowania nie wyleci. Lubię potrawy gotowane.Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kuchcik2 18 sierpnia 2010 Ja robię farsz taki jak do spaghetti (mięsko, puszka pomidorów, cebula, czosnek i zioła), nadziewam rurki i przed zapieczeniem polewam bechamelem i posypuję parmezanem. Pycha......

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wioleta333 14 sierpnia 2010 dzięki renko za podpowiedż napewno zrobię....

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

renka 13 sierpnia 2010 Na pewno są pyszne,bo robię podobne tylko ja nadziewam surowym farszem rurki również nie ugotowane i wkładam na gotującą wodę z małym dodatkiem oleju i do tego robię dowolny sos na jaki mam akurat chęć. Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń