Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na deser - pyszna radość. :)
Polecam.
Odsłon: 694
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36134
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 200
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 348
Polecam.
Odsłon: 694
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36134
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 200
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 348
Składniki
Ciasto francuskie rozwałkować na cienkie płaty i pociąć na długie kawałki o szer. ok. 1,5 cm. Nawijać je na foremki do rurek. Maczać z wierzchu w roztrzepanym jajku i cukrze. Układać końcem kawałka do spodu. Piec 15 minut w 180 stopniach, następnie przykryć papierem do pieczenia i dopiekać w temp 150 stopni ok. 20 minut. Ściągnąć z foremek i ostudzić.
KREM: Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Dodać cukier i ubijać prawie do jego rozpuszczenia. Naczynie z ubijaną pianą umieścić w większym garnku z wrzącą wodą i ubijać na parze, aż cukier całkiem się rozpuści. Następnie wsypać galaretkę (dowolny smak) i ubijać, aż się całkiem rozpuści, a masa będzie sztywna. Krem nakładać do rurek. Ta ilość kremu wystarczyła na napełnienie 48 rurek.
Smacznego pysznego. :)