Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rurki makaronowe z grzybami"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 180
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 180
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Grzyby zalej 1 szkl. wrzątku i gotuj 20 min. Odcedź je (nie wylewaj wywaru), pokrój i podsmaż na maśle. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju, włóż mięso, obraną, posiekaną cebulę i 2 obrane, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku.
Przypraw pieprzem i solą, podsmaż, dodaj grzyby. Zalej 1/2 szkl. wywaru i duś 5 min.
Przecier pomidorowy wymieszaj z resztą wywaru grzybowego, oregano, pokruszoną kostką rosołową i startym żółtym serem. Przypraw pieprzem i obranym, posiekanym ząbkiem czosnku. Rurki napełnij mięsem.
Naczynie żaroodporne posmaruj 2 łyżkami sosu. Ułóż ściśle rurki i zalej je resztą sosu.
Piecz 45 min w 180oC. Gotową zapiekankę posyp serem typu parmezan oraz szczypiorkiem.Źródło: Naj