Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1689
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 136
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 206
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 529
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 275
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1689
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 136
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 206
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 529
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 275
Składniki
drożdże rozpuści w smietanie wraz z sola i cukrem pudrem. Na stolnice przesia mąke, dodac proszek, żółtka, jajko, ocet, margarynę oraz miksturę drożdżową i zarobic ciasto.Rozwałkowac ( grubośc ciasta mniej wiecej jak na pierogi). Ciasto pociąc na ok 2 cm paski i każdy z nich nawinąc na szklana rurkę. Włożyc do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec az sie zrumienią
z litra mleka odlac 3/4 szklani a resztę zagotowac z cukrem i cukrem waniliowym. W odlanej części rozbełtac obie mąki i żółtka i wla na gotujące się mleko, zagotowac
Wystudzone rurki nadziewac kremem za pomocą szprycy a po wierzchu posypac cukrem pudrem