Do góry

Desery Przepis na:

Rurki z kremem

Rurki z kremem

Autor: tolerancja

Przepisów i artykułów: 74 Ocena: 1729

Dodano: 26.07.2011

Odsłon: 44334

Są bardzo pyszne , warte wypróbowania ... polecam

Składniki

  • Ciasto :1 margaryna ( bielska)
  • 0.5 kg mąki
  • waniliowy cukier 1 szt
  • śmietana 0k 0,5 szklanki
  • D0 dekoracji cukier puder
  • Krem :
  • 1 l mleka
  • 4 zółtka
  • 1 szkl cukru zwykłego
  • 7 łyzek mąki
  • cukier waniliowy 1 szt
> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ciasto wyk: Połaczyc składniki i wyrobić ciasto tak żeby było bardzo mięciutkie , rozwałkowac bardzo cienko i pokroic w paski mniej więcej na szerokośc ok 2,5 do 3 cm , i nawijac na foremki , piec w piekarniku 180 stopni przez 20 min na lekko złoty kolor. Z tej porcji skł wychodzi ok 40 sztuk

  2. Krem :żółtka , mąkę i cukier waniliowy utrzec razem , dodac troszkę mleka żeby łatwiej sie połaczyły składniki . Mleko zagotowac , dodawac utarte żółtka , delikatnie mieszac aż zrobi się krem ,zdjąc z ognia , lekko przestygniętym kremem wypełnić rurki .

  3. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Ivette 08 września 2013 Mam pytanie: jak nawijasz ciasto na foremki bo moje zawsze "zjeżdzą" jak ciasto sie nagrzewa w piekarniku:( Nigdy mi nie wychodzą i chciałabym wiedziec jak zrobic żeby sie trzymało na foremkach. DZIEKI!:)

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

tolerancja 06 lipca 2012 Wiolka81dzięki za radę na pewno wypróbuje twoją wersje pozdrawiam

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Wiolka81 04 lipca 2012 A ja zamiast pudrem,maczam surowe rurki w białku i cukrze i dopiero piekę,pozderki!!!

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Kocie 17 czerwca 2012 Wspaniały przepis, do ulubionych. Oczywiście masło a nie margaryna, i nie 1/3 tylko 3/3 :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Darsifel 11 listopada 2011 Może nie zdradzę wielkiej tajemnicy jeśli napiszę że Do każdego ciasta, gdzie dodaje się margarynę lepiej dodawać jej dwie części z całości i jedną część masła lub dobrego(!) smalcu. Wtedy ciasto jest bardziej kruche;)
A te rurki chyba sam zrobię :D

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

beata2001 01 sierpnia 2011 Foremki do rurek można kupić w sklepie z artykułami gospodarstwa domowego lub hipermarketach np; tesco :-) pozdrawiam

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

zosia88agata 27 lipca 2011 Nie raz już je piekłam,znikają błyskawicznie z talerza

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń