Do góry

Desery Przepis na:

Rurki z kremem ajerkoniakowym

Rurki z kremem ajerkoniakowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 42 Ocena: 925

Dodano:

Odsłon: 21499

Bardzo efektowne, wymagają trochę pracy, ale warto. Z podanej porcji wychodzi ok 10 sporych rurek.

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Przygotować ciasto: zagnieść mąkę z margaryną i śmietaną. Ciasto rozwałkować na grubość 1 mm i kroić na długie paski szer.1,5 cm. Specjalne formy do pieczenia rurek wysmarować tłuszczem i nawijać na nie paski zaczynając od węższej części. Rurki obtoczyć w cukrze. Piec 15 minw temp. 200st. Po wystudzeniu zdjąć z foremek.

  2. Przygotować masę: żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wrzątku, wystudzić. Kremówkę ubić z cukrem pudrem na sztywną masę, dodać ajerkoniak, na końcu żelatynę. Jeśli masa będzie rzadka wsadzić do lodówki, aż zacznie tężeć. Szprycą nakładać krem do rurek.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń