Do góry

Przekąski Przepis na:

Rurki z salami

Przepis dnia 2011-01-20
Rurki z salami

Autor:

Przepisów i artykułów: 231 Ocena: 7177

Dodano:

Odsłon: 22668

idealna przekąska dla głodomorów

Składniki

  • 10 plastrów salami ( o dużej średnicy)
  • 10 dag sera gorngonzola
  • 10 oliwek zielonych marynowanych
  • 10 pomidorów suszonych z oliwy
  • bazylia (suszona lub świeża)
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Każdy plaster salami nadziać kawałkiem sera, oliwką i pomidorem (pokrojonymi na mniejsze kawałki). Posypć bazylią . Zwinąć roladki.

  2. Takie roladki zapiekamy ( grill lub kombiwar) do zezłocenia się salami.

  3. Smacznego wcinania.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

madzia1208 20 stycznia 2011 Aż mi ślinka cieknie.Niedługo dzień babci -trzeba wypróbować

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 23 czerwca 2010 Pyszna przekąska dla mojej rodzinki. Wykorzystam.Do ulubionych.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Goblinek 22 czerwca 2010 Mają bardzo apetyczny kolor. Myślę że na każdej imprezie cieszyłyby się dużym powodzeniem :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 22 czerwca 2010 nie trzeba,jeśli przy zapiekaniu dasz je łączeniem na dół

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 22 czerwca 2010 O, brzmi smakowicie :) Te roladki trzeba chyba spiąć wykałaczkami, nie? :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń