Do góry

Dania główne Przepis na:

Rurki ze schabu z suszonymi śliwkami

Rurki ze schabu z suszonymi śliwkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12882

Dodano:

Odsłon: 1

Sprawdzony przepis na "Rurki ze schabu z suszonymi śliwkami"

Składniki

  • 70 dag schabu
  • 3 łyżki oleju
  • słodka i ostra papryka w proszku
  • czosnek granulowany
  • przyprawa do wieprzowiny
  • cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • łyżeczka koncentratu buraczanego
  • łyżka octu balsamicznego
  • suszone śliwki
  • plasterki owczego sera
  • rukola
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wymieszaj olej z solą, pieprzem, papryką, czosnkiem oraz przyprawą do wieprzowiny i natrzyj umyty i osuszony schab. Obłóż posiekaną cebulą i czosnkiem. Odstaw na noc do lodówki. Następnie zdejmij z mięsa czosnek i cebulę, przełóż do brytfanki, zalej 1/3 szklanki wody i piecz około 2 godzin pod przykryciem w temp. 180°C.

  2. 2. Wystudzony schab pokrój na cieniutkie plasterki. W miseczce rozprowadź koncentrat buraczany z odrobiną wody, tak by powstał różowy płyn. Zanurz w tym pokrojony na plasterki schab. Gdy nabierze koloru, wyjmij z zalewy, zawiń ze śliwką, skrop octem balsamicznym.

  3. Podawaj na świeżych liściach rukoli, posyp plasterkami owczego sera.

  4. CZAS: około 2,5 godziny

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń