Do góry

Dania główne Przepis na:

Ruskie pierogi

Ruskie pierogi

Autor:

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 73

Dodano:

Odsłon: 3443

Super pierogi

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Mąkę,jajko,wodę,olej dobrze wyrobić odstawić na 30 min w między czasie przygotowujemy farsz ugotowana ziemniaki przeciskamy przez praskę dodajemy ser i podsmażoną cebulkę.

  2. Na stolnicy rozwałkujemy ciasto i szklanką wycinamy kółka do których dodajemy wcześniej przygotowany farsz.

  3. Gotowe pierogi gotujemy w osolonej wodzie gdy wypłyną zalewamy zimną wodą ( 0,5l ) i czekamy aż woda zagotuje się raz jeszcze.
    Prosto-Tanio-Szybko

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń