Do góry

Dania główne Przepis na:

Ruskie pierogi.

Ruskie pierogi.

Autor: Docherro

Przepisów i artykułów: 398 Ocena: 5835

Dodano: 17.11.2017

Odsłon: 7712

Specjalnie zrobiłam więcej ciasta do pierogów z kapustą ,z drugiej jej części zrobiłam ruskie pierogi,które uwielbiam,a najbardziej podsmażone na maśle na zloty kolor.Ta skórka chrupiąca,maczane w śmietanie..mmm...kto nie lubi? Polecam serdecznie:)

Składniki

  • twaróg półtłusty 1/2kg
  • ugotowane ziemniaki 40-50dkg
  • cebula 2 duże .
  • sól ,pieprz czarny
  • masło kostka
  • śmietana 12%
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaki uotować najlepiej dzień wcześniej.
    Na drugi dzień zmielić ziemniaki i ser.
    Cebule pokroić w kostkę i zeszklić na maśle.
    Dodać do zmielonych ziemniaków i sera,dać pieprz oraz sól,ja daję dużo pieprzu,lubię ostry smak.

    Ciasto rozwałkować ,wykrawać szklanką lub kroić na kwadraty.Nakładać farsz i dokładnie zalepić.

    Na gotującą i posoloną wodę wrzucać pierogi partiami i gotować dwie min.od momentu wypłynięcia.
    Ugotowane wyjmować łyżką cedzakową na talerz i polać zrumienionym masłem.


    Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń