Do góry

Przekąski Przepis na:

ruskie pierogi

ruskie pierogi

Autor: wioleta333

Przepisów i artykułów: 151 Ocena: 3589

Dodano: 25.07.2010

Odsłon: 35305

pyszne domowe pierogi

Składniki

  • CIASTO:
  • 0,5 kg mąki
  • 2 jajka
  • woda
  • FARSZ:
  • ziemniaki 1 kg
  • 2 duże cebulki
  • 0,5 kostki margaryny
  • 30 dag sera białego
  • sól , pieprz,
  • masło do polania pierogów
> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. ciasto: z mąki, jajek i wody zagnieść ciasto , ciasto cienko rozwałkować , wykroić szklanką kółka, dawać po jednej łyżeczce farszu , skleić ciasto, układać na ściereczce i potem wrzucać do gotującej sie wody ( osolonej).

  2. farsz, ziemniaki obrać i ugotować, cebulę usmażyć na margarynie , ziemniaki podusić dokładnie dodać do nich cebulkę , pieprz sól i wydusić gdy lekko ostygna dodać biały ser i połączyć razem.

  3. masło rozpuścić , podsmażyć na złoty kolor, przed podaniem polewać pierogi masłem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

wiola1100 26 lipca 2010 widzę wioletta że cię wzięło na pierogi,bardzo lubię ruskie

18 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bozena58 26 lipca 2010 dobrze też smakują z zeszkloną cebulą lub z cebulą i przesmażonym boczkiem!

18 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kibi87 25 lipca 2010 podane ze skwareczkami pyszności, to tylko pierogi a tak wszyscy za nimi szaleją:)

19 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń