Do góry

Dania główne Przepis na:

Ruskie pierogi w moim wydaniu

Ruskie pierogi w moim wydaniu

Autor: ilia

Przepisów i artykułów: 50 Ocena: 619

Dodano: 21.04.2010

Odsłon: 10320

Pyszne pierożki, uwielbiane przez moja rodzinę :)

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ugotuj ziemniaki i zostaw do ostygnięcia. Zmiel je razem z serem białym. Cebulę pokrój na drobną kostkę i podsmaz na złoto. Dodaj cebulę do farszu, wymieszaj, przypraw do smaku solą,maggi, pieprzem i ostrą papryką.

  2. Mąkę wysyp na stolnicę, na środku zrób dołek, umieść w nim jajko i żółtko, dodaj masło i sól, siekaj, aż połączy się w masę, dodawaj wodę aż ciasto będzie odpowiedniej gęstości (musi być miękkie, ale elastyczne i nie może się kleić).

  3. Ciasto rozwałkowuj po kawałku (resztę trzymając pod przykryciem) cienko i wykrawaj szklanką krążki. Nakładaj łyżeczkę farszu i sklejaj. Pierogi gotuj w osolonej wodzie z dodatkiem masła przez 4 minuty po wypłynięciu. Pierogi podawaj z roztopionym masłem lub skwarkami, albo podsmażone na patelni na maśle.Smacznego! Z tej porcji wychodzi około 100 pierogów. Kwiecień, 2010r.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (23)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ilia 22 marca 2013 cieszę się, że smakują :) pozdrawiam również!

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

tygrys10 21 marca 2013 Tak mi się pokazały te pierogi i właśnie teraz sobie odsmażam zamrożone ,pychaaaaa.pozdrawiam

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

czarne88 04 marca 2012 po raz kolejny przekonuje się,że smaker to miejsce na którym mniej przepisów niż słownych docinek.
YsaBella- czy wrzucenie kilku przepisów sprawi,że wtedy można wyrazić swoją opinie? Chyba nie.... Jeśli miałabym się czepiać,to Twoje powiedzenie jest fajne,ale uzyte tylko raz :)
a co do glutaminianu sodu-oliwia_winna ma racje :]

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

YsaBella 27 kwietnia 2010 ilia - nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i wygra doświadczeniem. Dzięki za przepis - wersji pierogowego ciasta nigdy za wiele, bo dzięki temu każdy może znaleźć takie, które mu najbardziej odpowiada.

a oliwia_winna to może niech się wykaże, i sama coś zamieści, bo z tego co widzę jej "kariera" polega na krytykowaniu wszystkich przepisów jak leci, przy zerowym wkładzie własnym....

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mari 24 kwietnia 2010 Zrobię sobie takie pierożki z miłą chęcią :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

oliwia_winna 23 kwietnia 2010 no, tak; zapomniałam, że jeszcze dla niektórych glutaminian sodu jest przyprawą ... :-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gabriel13 23 kwietnia 2010 ooo!!! Oliwia_Oszołom tu zagościła - ona ma wyobrażnię bardzo bujną -a maggi to jest przyprawa więc skąd " te maggi" ?
ilia przepis na pierogi super a Oliwia_Oszołom nie umie nic ugotować więc jej opinia to stek bzdur

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

YsaBella 23 kwietnia 2010 ilia - nie dyskutuj z idiotką, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i wygra doświadczeniem.

A jeśli chodzi o przepisy na pierogi - im więcej tym lepiej, ponieważ są różne rodzaje ciasta i dzięki temu kazdy może znaleźć proporcje jakie najbardziej mu odpowiadają

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ilia 22 kwietnia 2010 coś u Pani kiepsko z odmianą w języku polskim....

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń