Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rustykalna sałatka na gorąco"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 25
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10512
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 25
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10512
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Składniki
4 porcje • : 20 min • pieczenie: 40 min • 410 kcal/porcja • 5 zł/porcja
Rozgrzej piekarnik do 220 st. C. Wyłóż półkę papierem do pieczenia.
Wymieszaj mikserem miód, oliwę, ocet winny i imbir. Przełóż do dużej miski dynię, cebulę i marchewki. Polej je sosem i dokładnie wymieszaj.
Przełóż warzywa na półkę piekarnika. Następnie włóż do miski buraki i obtocz w reszcie sosu. Ułóż je obok pozostałych warzyw. Oprósz wszystko solą i pieprzem.
Wstaw warzywa do piekarnika, piecz 40 minut (aż warzywa będą miękkie).
Wyjmij sałatkę z piekarnika. Przełóż warzywa na półmisek wyłożony listkami szpinaku. Posyp ziarnami sezamu.Źródło: Olivia