Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryba duszona w cebuli

Ryba duszona w cebuli

Autor: mari

Przepisów i artykułów: 80 Ocena: 1928

Dodano: 19.03.2010

Odsłon: 9787

interesujący smak

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Filety oprószyc w mące, zrumienic na patelni. Cebulę drobno posiekac. Połowę cebuli ułożyc na dnie naczynia żaroodpornego, na nią dac rybę i przykryc resztą cebuli. Wszystko oprószyc delikatnie solą i pieprzem oraz polac winem. Na wierzch dorzucic pokrojonego selera, wszystko posypac estragonem. Dusic w piekarniku pod przykryciem 15 minut w niskiej temperaturze. Pod koniec duszenia dorzucic pokrojony drobno czosnek. Na koniec rybkę posypac szczypiorkiem. Podawac z ryżem lub ziemniakami oraz ulubioną surówką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

amidalla 22 marca 2010 Estragon rzeczywiście pasuje do ryby:) Też mam jeden przepis na rybkję na swoim koncie z estragonem. To wrzucam do ulubionych i niedługo wypróbuję.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wiola1100 20 marca 2010 lubię nowe smaki więc napewno wypróbuje

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 19 marca 2010 Ciekawa ta rybka , takiej nie robiłam, , ale na pewno zrobie, ponieważ jest z selerem naciowym, który bardzo lubię .

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 19 marca 2010 Bardzo apetyczny przepis,przepis wedruje do moich ulubionych.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń