Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryba gotowana po grecku w świątecznej oprawie

Ryba gotowana po grecku w świątecznej oprawie

Autor:

Przepisów i artykułów: 32 Ocena: 981

Dodano:

Odsłon: 26724

ZDROWA RYBA GOTOWANA W SAM RAZ NA WIGILIJNY STÓŁ,NAPEWNO ZACHWYCI GOŚCI .

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wykonanie -----do szerokiego rondla włożyć ryby ,przyprawy ,warzywa,( oprócz cebuli ) na małym ogniu gotować około 25 minut .Wyjąć wszystko delikatnie i ostudzić .Z ostudzonej ryby można wyciąć dowolne ksztalty ,np gwiazdki .Resztę warzyw zetrzeć na tarce o dużych oczkach .Na rozgrzanej oliwie poddusić cebulę pokrojoną w półtalarki razem z rozdrobnionym czosnkiem ,dodać starte warzywa ,podlać troszeczkę wywarem z gotowanej ryby ,dodać przecier ,keczup i gotować około 15 minut .Doprawić do smaku ,udekorować dowolnie .:

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń