Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryba na boczku

Ryba na boczku

Autor:

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 30

Dodano:

Odsłon: 1057

Brak woni ryby.

Składniki

  • Filety 2 ,pomidory 2 duże, boczek wędzony 100g, oliwa,masło
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Na patelnię lejemy łyżkę oliwy z orzeszkiem masła.Pokrojony boczek smażymy do zarumienienia.Dodajemy obrane,i pokrojone w kostkę pomidory. Mieszając od czasu do czasu, pilnujemy,kiedy pomidory przejdą w stan pasty.Kładziemy filety, przykrywamy.Po około 10 minutach podajemy. Z winem typu Riesling, smakuje wybornie. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 14 lipca 2012 To może smakować całkiem interesująco,nigdy nie łączyłam ryby z mięsem ,ale wszystkiego trzeba najpierw spróbować,więc na pewno niedługo zrobię .Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń