Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryba pieczona z czosnkiem w sosie pomidorowym

Ryba pieczona z czosnkiem w sosie pomidorowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 423 Ocena: 12319

Dodano:

Odsłon: 1538

Moja rodzina za nią przepada. Prosa i pyszna. ;-D

Składniki

  • 4 podłużne filety z morskiej ryby
  • 2 duże cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki pikantnego keczupu
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • mąka do panierowania
  • sok z jednej cytryny
  • sól i pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Filety rybne solimy i pieprzymy oraz polewamy z obu stron sokiem z cytryny, a następnie panierujemy w mące.

  2. Obtoczone filety w mące układamy na wyłożoną folią aluminiową brytfankę.

  3. Cebulę kroimy w drobna kostkę, czosnek trzemy na tarce o drobnych oczkach i mieszamy to z natką pietruszki.

  4. Tak przygotowaną mieszanką posypujemy ryby.

  5. Przecier łączymy z ketchupem i olejem.

  6. Tak powstałym sosem polewamy rybę.

  7. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 200'C na 20-30 minut. Podajemy z ugotowanym na sypko ryżem i sezonową surówką. Smacznego !!!

  8. ;-D

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (18)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń