Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryba pieczona z warzywami

Ryba pieczona z warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 304 Ocena: 5780

Dodano:

Odsłon: 7201

Śródziemnomorska uczta!

Składniki

1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Dostałam morskie ryby ale nie znam polskiej nazwy :)

    Po opatroszeniu, ryby nacięłam na bokach. Natarłam je oliwą, czosnkiem i mieszanką przypraw do ryb, tak aby cześć znalazła się także w nacięciach i wewnątrz.
    W nacięcia włożyłam dodatkowo plasterki cytryny.
    Warzywa pokroiłam i także wymieszałam je w ziołach i oliwie.
    Wszystko ułożyłam na blasze, dodatkowo użyłam jeszcze dymki i chili.

  2. Rybę z warzywami piekłam około 25-30 minut w 185 stopniach.
    Czy ryba nie jest surowa można sprawdzić nakłuwając ją widelcem- powinien wypłynąć klarowny bezbarwny sok.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (27)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń