Do góry

Desery Przepis na:

Ryba po grecku

Ryba po grecku

Autor: Kobieta_i_zycie

Przepisów i artykułów: 1313 Ocena: 11039

Dodano: 06.10.2010

Odsłon: 12

Wypróbowany przepis na "Ryba po grecku"

Składniki

  • 2 cebule
  • 3 marchewki
  • 2 pietruszki
  • mały seler
  • 7 kg mintaja
  • mały koncentrat pomidorowy
  • 2 łyżki mąki
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz
  • słodka papryka
  • przyprawa do ryb
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Anna Złotkowska z Wrocławia

  2. Rybę kroję na kawałki, oprószam przyprawą do ryb, obtaczam w mące i smażę na rozgrzanym oleju.

  3. Usmażoną zdejmuję z ognia. Cebulę drobno kroję i podsmażam na oleju (po rybie). Marchew, pietruszkę i seler ścieram na tarce. Dodaję do cebuli. Dolewam 1/3 szklanki wody i duszę pod przykryciem około 15 minut.

  4. Przyprawiam solą, pieprzem i słodką papryką. Dodaję koncentrat pomidorowy, dokładnie mieszam. Przekładam do warzyw. Można podawać ją na zimno lub ciepło. My jemy na ciepło.

    Źródło: Kobieta i życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń