Do góry

Przekąski Przepis na:

Ryba po grecku ;-)

Ryba po grecku ;-)

Autor: MEGI110278

Przepisów i artykułów: 173 Ocena: 3932

Dodano: 07.12.2012

Odsłon: 14871

Dziś na obiad Miruna :-) chuda ryba o zdecydowanym smaku...w towarzystwie warzyw. Świetna również na zimno jako lekka zakąska. POLECAM

Składniki

  • Miruna ok 3/4 kg
  • 4 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1/2 selera lub 1 mały
  • duża cebula,biała część pora
  • 1 słoiczek pomidorów z domowej spiżarni
  • sól,pieprz,świeży imbir
  • olej lub oliwa , mąka, jajko
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Rybę rozmrozić,umyć i posolić.Obtoczyć w jajku i mące, usmażyć. Na tłuszczu ze smażenia ryby zeszklić drobno posiekaną cebulę i por.Następnie dodać starte jarzyny,podlać wodą,posolić i dusić ok 20 min.Jak warzywa zmiękną dodać koncentrat pomidorowy i odrobinę startego imbiru.Doprawić solą i pieprzem.

  2. SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

junisa3 12 grudnia 2012 Robie bardzo podobnie. Nie obtaczam ryby jajkiem, tylko sama maka, a warzywa doprawiam sokiem z cytryny i odrobina cukru. Usmazone ryby ukladam na polmisku, na nie warzywa. Pycha!

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Maudie 07 grudnia 2012 Uwielbiam rybę po grecku,czas zrobić bo trochę czasu minęło kiedy się nią delektowałam:) Pozdrawiam:)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń