Do góry

Przekąski Przepis na:

Ryba po grecku w zalewie ketchupowo - octowej

Ryba po grecku w zalewie ketchupowo - octowej

Autor: nikola2005

Przepisów i artykułów: 108 Ocena: 4398

Dodano: 14.08.2013

Odsłon: 23960

Przepis na rybkę dostałam od siostry, jest pyszna najlepsza na drugi dzień gdy składniki się "przegryzą"

Składniki

  • 0.5 kg. Dorsza, mintaja - kto co woli
  • Do panierowania:
  • mąka, jajka, bułka tarta
  • olej do smażenia
  • Zalewa:
  • 2 - 2.5szkl. wody
  • 0.5 szkl. octu
  • 1 ketchup - ja użyłam Tortex
  • 0.5 szkl. oleju
  • 2 - 3 łyżki cukru
  • 1 łyżka soli
  • 4 cebule
  • Dodatkowo: liść laurowy, ziele angielskie, pieprz w ziarnach
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Cebulę obrać i pokroić w plastry, zeszklić lekko na oleju.

    Rybkę pokroić na mniejsze kawałki, opanierować i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

    Wszystkie składniki na zelewę dodać razem i zagotować.

  2. Cebulkę ułożyć w półmisku / słoju i układać kawałki ryby.
    Zalać gorącą zalewą i pozostawić do całkowitego wystudzenia, następnie wstawić na kilka godz. do lodówki.

    Rybki najlepiej smakują na następny dzień:)

    Smacznego!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

panka 25 sierpnia 2013 Zostawiam kciuk i zabieram. To coś dla mnie :)

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 14 sierpnia 2013 Ciekawa zalewa, warto wypróbować, więc zabieram do książki do szybkiego powielenia :))

10 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń