Do góry

Przekąski Przepis na:

Ryba po japońsku

Ryba po japońsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 129 Ocena: 2264

Dodano:

Odsłon: 10685

Pyszna rybka nadająca się na Wigilijny stół :)

Składniki

  • Składniki w opisie :)
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. 1 kg ryby (dowolna taką jaką lubicie najbardziej ale najlepiej niech to będzie FILET)
    2 duże cebule
    1 słoik ogórków konserwowych lub kiszonych
    2 świeże papryki lub 1 słoik marynowanej
    sól, pieprz
    bułka tarta
    jajko
    olej
    Cebulę, ogórki, paprykę pokroić w paski. Rybę posolić i opruszyć świeżo zmielonym pieprzem obtoczyć w jajku i bółce tartej i usmażyć na oleju.
    Zalewa:
    2 szkl wody.
    1/2 szkl oleju
    mały przecier pomidorowy
    4 łyżki ketchupu
    4 łyżki cukru
    4 łyżki octu. 3 liście laurowe. 3 ziarna ziela angielskiego

    Wodę zagotować, dodać wszystkie składniki zalewy wraz z cebulą żeby się sparzyła, papryką i ogórkiem doprowadzić do wrzenia.
    Doprawić solą i pieprzem wedle uznania. Rybę i warzywa układamy warstwami, a następnie wszystko zalewamy zalewą. Najlepiej smakuje po kilku godzinach

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń