Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryba po marynarsku

Ryba po marynarsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 21

Dodano:

Odsłon: 5054

danie na wigilje i nie tylko

Składniki

  • filetow z dorsz lub mintaja, 50 dag
  • ziemniaki, 4
  • seler, 1/2
  • cebula, 2
  • smietanki, 10 dag
  • zabek czosnku,maka, olej,
  • sok z cytryny,natka pietruszki, sol, pieprz
> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. filety rozmrozic, umyc, osuszyc w sciereczke, skropic sokiem z cytryny, posypac sola i pieprzem, obtoczyc w mace i obsmazyc na tluszczu.

  2. Cebule i ziemniaki pokroic w plastry, marchewke i seler zetrzec na tarce o duzych oczkach. Wszystkie warzywa podsmazyc na oleju, wylozyc na zaroodporny polmisek, ulozyc na nich porcje ryby, zalac smietana zmieszana z sokiem pomidorowym, posypac posiekanym zabkiem czosnku, doprawic sala i pieprzem. Piec okolo 20 min w dobrze nagrzanym piekarniku. Przed podaniem posypac natka pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń