Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ryba pod kołderką z bakłażana"
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1100
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 175
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 110
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1100
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 175
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 110
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Składniki
60 min • Porcja 380 kcal • Koszt porcji 4,20 zł • Przepis na 2-4 porcje
Filety dzielę na większe kawałki, oprószam pieprzem i cienko smaruję przecierem.
Bakłażan kroję w krążki (ok. 0,7 cm grubości), solę. Czosnek drobno siekam, pomidory kroję w cienkie plastry.
Rybę krótko obsmażam i układam (skórą do dołu) w naczyniu do zapiekania, nasmarowanym oliwą, posypuję czosnkiem. Na rybie układam podsmażone plastry bakłażana, a na nich posolone krążki pomidora. Całość posypuję ziołami i tartą bułką połączoną z serem. Na koniec skrapiam oliwą.
Piekę ok. 30 min. w temp. 180°C.
Anna Sikorska z SuwałkŹródło: Kobieta i życie