Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryba pod pieczarkowo - warzywną kołderką

Ryba pod pieczarkowo - warzywną kołderką

Autor: Kurka_domowa

Przepisów i artykułów: 126 Ocena: 4072

Dodano: 17.04.2010

Odsłon: 11594

Zostały mi smażone ryby z wczorajszego obiadu - postanowiłam je trochę ulepszyć. W efekcie wyszło mi bardzo smaczne danie :)

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Filety dzielimy na kawałki, skrapiamy sokiem z cytryny, nacieramy solą, pieprzem i przyprawą do ryb - wkładamy na pół godziny do lodówki. Potem panierujemy i smażymy na łyżce masła.

  2. Pieczarki obieramy i kroimy w półplasterki, pora też. Marchewkę scieramy na tarce jarzynowej a cebulę w kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła i najpierw przez chwilę smażymy cebulkę, potem dodajemy pora i marchewkę a po 2-3 minutach wrzucamy pieczarki - całość doprawiamy do smaku i smazymy razem przez ok. 10 minut.

  3. Na dno naczynia żaroodpornego nakładamy 1/3 mieszanki pieczarkowo - warzywnej, na niej układamy usmażoną rybę i przykrywamy resztą warzyw. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i zapiekamy przez 15-20 minut

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

aguhak 27 maja 2010 rybka rewelacyjna, przy tym danie szybkie w wykonaniu i bardzo smaczniutkie, z pewnością zrobię nie jeden raz :)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń