Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryba smażona w pomidorach

Ryba smażona w pomidorach

Autor:

Przepisów i artykułów: 236 Ocena: 4129

Dodano:

Odsłon: 188

Jesiotr w salsie pomidorowej

Składniki

3-4 os. 15 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Kupiłam w stawach hodowlanych jesiotra. Można kupić w sklepie gotowy filet.
    Jesiotr nie ma ości a jego skórę dosyć ciężko się kroi.
    Smak wynagradza wszystko.

  2. Pomidory pokroiłam w drobną kosteczkę do tego jeszcze dodałam pokrojona cebulę i czosnek, zioła i sól.

    Salsę pomidorową ułożyłam na filetach.

  3. Rybę smażyłam najpierw od strony skóry, potem filety z salsą obróciłam i smażyłam do momentu aż wszystko będzie rumiane.

    Ryba była pełna aromatu i niezwykle wilgotna.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (19)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

konhambos 27 lipca pyszna kuchnia sródziemnomorska. Swietne polaczenie. Odpowiedzi: 3 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bozka44 26 lipca Rybke z pomidorami to probowalam najwyzej z konserwy :-) bardzo jestem ciekawa smaku takiej swiezej, smazonej. W mieszance wyrzyw robilam, ale musze koniecznei w pomidorkach sprobowac :-)) super <3 Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń