Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryba śmietanowo-chrzanowa

Ryba śmietanowo-chrzanowa

Autor: mari

Przepisów i artykułów: 80 Ocena: 1925

Dodano: 26.03.2010

Odsłon: 6419

dla tych co lubią chrzan

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Filety skropic sokiem z cytryny, posypac solą, pieprzem i odstawic. Po ok. 1/2 godziny obtoczyc w mące i obsmażyc na oleju.

  2. Usmażone filety przełożyc do naczynia żaroodpornego, wysmarowanego masłem. Posypac je startym chrzanem (utrzec na grubych oczkach), zalac kieliszkiem wina i dusic ok. 25 minut w temp. 180 stopni.

  3. Śmietanę wymieszac z imbirem, solą i pieprzem. Pod koniec duszenia zalac rybę śmietaną i zagotowac. Przed podaniem posypac natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

wiola1100 27 marca 2010 to musi być pyszne ,bardzo lubię potrawy w których jest wino nadaje ono wspaniałego smaczku

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mari 27 marca 2010 To chyba oczywiste. Dla nierozumiejących zamieńmy na 1/2 szkl.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 26 marca 2010 To danie w sam raz dla mnie ,uwielbiam ryby,chrzan ,smietana....cudo.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mari 26 marca 2010 Jasna sprawa, że nieeeeee... To dorsz.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

NATIE 26 marca 2010 Jak zobaczylam zdjecie to od razu pomyslalam ze to albo Mari albo Jagoda :) Jak zwykle wyglada pieknie a przepis brzmi smakowicie. Na pewno wyprobuje . Jakiej ryby uzylas? (mam nadzieje ze nie pange) :P

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń