Dania główne Przepis na:
Ryba w białym winie

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 38
Dodano: 07.12.2010
Odsłon: 6464
Składniki
- świeża ryba (ja użyłam makrelę), 4 filety
- czosnek, 3 ząbki
- sok z połowy cytryny
- białe, wytrawne wino, 1/2 szklanki
- papryczki chili, 1-2
- pomidorki koktajlowe, 10-15
- oliwa z oliwek, kilka łyżek
- tymianek, kilka gałązek
1-2 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Na dno naczynia żaroodpornego wlewamy oliwe z oliwek, wkładmy filety, solimy do smaku. Następnie posypujemy czosnkiem i chili (pokrojonymi w drobną kostkę). Dodajemy sok z cytryny i białe wino. Na koniec dodajemy gałązki tymianku i pomidorki przekrojone na pół.
-
Zapiekamy w piekarniku w temperaturz 220 stopni. Czas pieczenia zależy od rodzaju ryby. Ja zapiekam makrelę 20 -30 min.
-
Smacznego!
Komentarze do przepisu (0)