Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryba w chlebowo-ziołowej panierce

Ryba w chlebowo-ziołowej panierce

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19063

Dodano:

Odsłon: 0

Przepis wart wypróbowania: "Ryba w chlebowo-ziołowej panierce"

Składniki

  • 40 dag filetów z mintaja
  • kromka ciemnego czerstwego chleba (może być z ziarnami)
  • 5 listków świeżej bazylii
  • 4 gałązki świeżego oregano
  • 2-3 łyżki bułki tartej
  • 4-5 łyżek mąki
  • sok z pół cytryny
  • duże jajko
  • sól
  • pieprz
  • olej rzepakowy
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Chleb zmiel. Bazylię i oregano posiekaj, dodaj do chleba, wsyp bułkę tartą, wymieszaj. Filety z mintaja (jeżeli są zamrożone to należy je odmrozić) skrop sokiem z cytryny, posyp solą i pieprzem. Jajko roztrzep.

  2. Ryby panieruj w mące, jajku i chlebowej panierce. Olej rozgrzej na patelni, włóż ryby, smaż po ok. 3 minuty z każdej strony (uważaj, bo panierka szybko się przypala). Osącz z tłuszczu.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń