Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryba w cieście

Ryba w cieście

Autor:

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 17980

Dodano:

Odsłon: 15412

Bardzo proste

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Filety oprószyc solą i pieprzem.

  2. Żółtka roztrzepac z mlekiem i szczyptą soli. Dodawac mąkę, trzepając.

  3. Białka ubic na sztywną pianę. Dodac do ciasta, delikatnie wymieszac. (Ciasto powinno miec gęstośc śmietany.)

  4. Rybę zamoczyc w cieście i smażyc na gorącym oleju na złoto. Podawac z ryżem i ulubioną surówką. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

glazter2007 07 grudnia 2011 Typowe ciasto naleśnikowe / oczywiście niesłodzone / jest równie rewelacyjne , wypróbiwalam i również polecam.

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

anulka78 26 września 2011 Fajna alternatywa dla panierki:)) Chętnie spróbuję:)) Pozdrawiam:)

7 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń