Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryba w cieście piwnym

Ryba w cieście piwnym

Autor: kasiula2912

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 87

Dodano: 13.01.2012

Odsłon: 7821

Idealna alternatywa dla znudzonych rybą we zwykłej panierce. Naprawdę warto spróbować.

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Rybę rozmrozić i osuszyć. obsypać solą i przyprawą do ryb bądź innymi przyprawami wg uznania. Posmarować z jednej strony musztardą.

  2. W misce umieszczamy mąkę, sól i cukier, dokładnie mieszamy z żółtkami i piwem. Następnie stopniowo dodajemy wodę i mleko cały czas mieszając. Odstawiamy ciasto na pół godziny. Po upływie tego czasu,delikatnie mieszamy je ze sztywną pianą z białek.

  3. Filety obtaczamy w mące a następnie maczamy cieście. Smażmy na oleju na złoty kolor.

  4. Przepis został zaczerpnięty ze starego folderu Biedronki. Gorąco polecam i życzę smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

anetas197601 02 stycznia 2013 robiłam taką ale bez musztardy, muszę wypróbować z musztardą :))

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń