Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryba w cytrynowej panierce

Ryba w cytrynowej panierce

Autor:

Przepisów i artykułów: 263 Ocena: 6630

Dodano:

Odsłon: 11869

Zwykła ryba, w niezwyklej panierce. Mocno cytrynowa, chrupiąca, pyszna!

Składniki

  • 2 kawałki ryby (u mnie dorsz)
  • pieprz, sól, sok z cytryny
  • Na panierkę:
  • 1/4 szklanki bułki tartej
  • łyżka startej skórki z cytryny
  • łyżka posiekanej natki
  • jajko+mąka
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Rybę skrapiamy lekko sokiem z cytryny, oprószamy solą i pieprzem. Bułkę mieszamy ze skórką z cytryny oraz natką. Rybę panierujemy w mące, jajku i bułce. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Ewcik 26 lipca 2013 Dzis sie skusilam i zrobilam rybke wg Twojego patusiu5 przepisu.I powiem jedno:absolutna rewelacja!!!Przepyszna!!!Jedyne co to dodalam jak Irma pieprz cytrynowy.Pozdrawiam serdecznie.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 07 października 2011 Tak jak przypuszczałam szczupak smakował wyśmienicie, dodałam jeszcze pieprzu cytrynowego. Twój pomysł godny uwagi i wypróbowania. Zostaje na stałe w moim domowym menu. 5

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jagoda114 06 października 2011 Wygląda bardzo apetycznie, też jutro wypróbuję.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

olina102 06 października 2011 Musi być pyszna. Na pewno skorzystam z przepisu:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 06 października 2011 Masz racje, zwykła ryba , a wystarczyło do panierki dodać nutkę cytryny i danie na pewno smakuje zupełnie inaczej. Jutro wypróbuję na szczupaku.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń