Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryba w marchewce z parowaru

Ryba w marchewce z parowaru

Autor: jkm69

Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 283

Dodano: 27.05.2016

Odsłon: 1201

Miruna na parze z marchewką,koperkiem podana z ryżem brązowym

Składniki

  • Filet z miruny mrożony 2szt.
  • Marchewka 1duża lub 2 małe
  • Sól,pieprz koperek świeży
  • Troszkę papryki czerwonej pokrojonej w kostkę
  • Torebka ryżu brązowego
1-2 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Ryż gotujemy wg opisu na opakowaniu.
    Rybę rozmrażam kroję na kawałki a marchewkę zcieram na tracę.
    Układam na folii aluminiowej marchew na to rybę i przyprawiam
    solą pieprzem i posypuje świeżym koperkiem
    Na koniec wykładam trochę papryki i zawijam całość folią
    Wkładam do parowaru na 20 min.
    Podaję z ryżem br.
    Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń