Do góry

Dania główne Przepis na:

ryba w pomidorach

ryba w pomidorach

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 2

Dodano:

Odsłon: 1124

Pychotka

Składniki

  • Filety z Soli, 2
  • pomidory z puszki, 1 puszka
  • ser zołty, wg. uznania
  • cytryna, 1
  • margaryna, 2 łyzki stołowe
  • kromki chleba, 2
  • sół, do smaku
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Filety rozmrozić, przekroić na 3 plastry w szerokość każdy ( w zależności od długości fileta). Posolić.

  2. Margaryne rozstopic z sokiem z cytryny i posmarować nią każdy plaster ryby.

  3. Pomidory pokroić w kostkę i rozłozyć na filetach.

  4. Ser żółty zetrzeć i pokruszyć kromki chleba bez skórrki. Posypać tym filety.

  5. rozłozyć to na foli aluminiowej i wstawić do wcześniej nagrzanego piekarnika do 180 stopni. Piec 30-40 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń