Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryba w soku pomarańczowym

Ryba w soku pomarańczowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 15

Dodano:

Odsłon: 2729

Przepyszna ryba w expresowym wydaniu. W przepisie jest panga, ale można wybrać inną rybę.

Składniki

  • 80 dkg filetów z pangi lub innej ryby
  • 3 łyżki masła
  • 2-3 pomarańcze
  • zielony marynowany pieprz
  • sól, świeży pieprz
  • plasterki pomarańczy i pietruszka do dekoracji
  • najlepiej podawać z ryżem więc ryż
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pomarańczę sparzyć, osuszyć, obrać skórkę obieraczką do warzyw. Skórkę pokroić w paseczki, pomarańczę wycisnąć. Filety z ryby umyć, osuszyć, pokroić na kawałki.

  2. Rybę umieścić w posmarowanym lekko olejem naczyniu żaroodpornym. Polać wyciśniętym sokiem z pomarańczy oraz stopionym masłem. Posypać solą i zielonym pieprzem w całości. Piec ok 30 min w temp. 200 stopni.

  3. Gotową rybę udekorować plasterkami skórki pomarańczy i natką. Podawać obowiązkowo z ryżem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ewe_7 29 listopada 2011 Daje do dekoracji, ale możesz spróbować od razu. To wszystko zależy od pomarańczy, bo skórka może być gorzka i wtedy wyjdzie niedobre.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 28 listopada 2011 Ależ musi być aromatyczna. A skórkę pokrojoną w paseczki dajesz tylko do dekoracji ?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

babciaaneczka 27 listopada 2011 Świetny przepis na rybę pieczoną. /Pangi nie jedz, dobrze Ci radzę./

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń