Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ryba w sosie curry"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 62
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 105
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 61
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 124
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 62
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 105
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 61
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 124
Składniki
Filety starannie opłucz pod bieżącą wodą, osusz, pokrój w niezbyt dużą kostkę. Skrop sokiem z cytryny, oprósz solą oraz pieprzem. Wstaw do lodówki. Cebulę obierz z łupin, drobno posiekaj. Łodygi selera umyj, osusz, pokrój w talarki. Do rondla wlej bulion, podgrzej.
2. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju, wrzuć cebulę; zeszklij ją, mieszając. Dodaj seler naciowy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, posyp curry. Mieszając, smaż 2-3 min. Warzywa z patelni przełóż do bulionu, wlej wino, zagotuj. Gdy wywar zacznie wrzeć, włóż kawałki ryby, gotuj na średnim ogniu 10-15 min.
Do śmietanki kremówki dodaj mąkę, dokładnie wymieszaj, by nie było grudek. Wlej do wywaru z rybą, dodaj posiekany koperek, delikatnie wymieszaj. Całość gotuj jeszcze około 5 minut. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Podawaj ze świeżym pieczywem, ziemniakami z wody lub ryżem.
40 minut. Porcja: 250 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie