Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ryba w sosie pieczarkowym"
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 307
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 172
Polecam.
Odsłon: 278
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 90
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 307
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 172
Polecam.
Odsłon: 278
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 90
Składniki
Ryby oczyścić, umyć, osuszyć i poporcjować. Oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny, odstawić do lodówki przynajmniej na godzinę.
Cebulę posiekać. Pieczarki oczyścić, umyć, osuszyć, pokroić. Na oleju przesmażyć z obu stron ryby. Na innej patelni rozpuścić masło, zeszklić na nim cebulę, dodać pieczarki i smażyć kilka minut.
Mąkę wymieszać ze śmietaną. Zalać cebulę i pieczarki, zagotować. Sosem polać rybę, posypać posiekaną natką pietruszki.
ok. 105 minutŹródło: Twoje Imperium