Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna rybka-wpływa dobrze na wszystko:)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 177
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 177
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Składniki
Filety rozmrażamy, obtaczamy w mące i obsmażamy na oleju. Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem i układamy w nim obsmażone kawałki ryby.
Przygotowujemy sos. Ser tarkujemy, dodajemy do śmietany, dodajemy warzywko(na "smaka"). Wszystko dokładnie mieszamy. Sos musi być lekko słonawy.
Pieczarki obieramy, obsmażamy na niewielkiej ilości oleju i czekamy aż puszczą wodę. Odlewamy wodę, doprawiamy pieprzem, troszkę obsmażamy i dodajemy kilka łyżek(z 4-5) świeżej wody. Mieszamy, dodajemy sos i zagotowujemy na patelni. Patelnię zdejmujemy z gazu i przygotowanym sosem polewamy wcześniej przygotowaną rybę. Wkładamy do piekarnika i zapiekamy w temp. ok 200 stopni z 5-10min.(zależy od piekarnika, należy pilnować żeby się sos nie przypalił w piekarniku). Podajemy np. z frytkami i świeżą sałtką(a jaką to już kwestia gustu:)). Smacznego!