Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryba w sosie tatarskim

Ryba w sosie tatarskim

Autor: amidalla

Przepisów i artykułów: 209 Ocena: 2922

Dodano: 09.04.2011

Odsłon: 5533

Taka piramidka obiadowa:)

Składniki

  • 2 duże filety rybne (ja użyłam soli)
  • jajko i bułka tarta do panierki
  • sól i pieprz
  • SOS TATARSKI:
  • 250ml majonezu
  • 2 ugotowane jajka
  • 2 łyżki posiekanych bardzo drobno ogórków korniszonów
  • 2 łyżki posiekanych drobno marynowanych grzybków
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 2 łyżki śmietany kremówki
  • cukier, sól, pieprz
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Rybę smażymy tradycyjnie. Jeżeli ma to być posiłek dla 2 osób, to dzielimy filety tak, abyśmy mieli 4 części ryby, bo piramidka składa się z 2 kawałków.

  2. Sos - Jajka siekamy drobniutko, resztę składników łączymy, aby powstał sos:)

  3. Na usmażony kawałek ryby kładziemy dużo sosu, na wierzch drugi kawałek ryby i na to znowu porcję sosu. Można podawać z frytkami lub gotowanymi ziemniaczkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń