Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryba według mamy Marysi

Ryba według mamy Marysi

Autor:

Przepisów i artykułów: 52 Ocena: 848

Dodano:

Odsłon: 6349

Poleca, ryba ma zupełnie inny smak. Jest pyszna:)

Składniki

  • Ryba
  • Przyprawy
> 6 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Pstrąg świeży (wypatroszony porcjowany )
    Vegeta
    Czarny pieprz
    Przyprawa do ryby
    Cebula (pokrojona w kostkę)
    Majeranek
    Ocet 10%

  2. Panierka;
    Mąka
    Jajka
    Bułka tarta

    Dodatkowo;
    Dobrej jakości oliwa do smażenia

  3. W naczyniu układamy warstwę ryby, posypujemy vegetą, następnie czarnym pieprzem, przyprawą do ryby. Następnie, obficie posypujemy cebulą (ma przykryć całą rybę) potem; majeranek, ocet (mocno skropić cebulę – nie rybę!). Tak przygotowaną warstwę delikatnie przewracamy. Następnie powtarzamy wymienione czynności z tym że, następnych warstw już nie obracamy. Kończymy warstwą cebulową. ( Za każdym razem należy dobrze skropić octem cebule). Naczynie przykrywamy i pozostawiamy na całą noc. Następnego dnia wszystko delikatnie wymieszać. Rybę delikatnie otrzepać z cebuli (ale troszkę jej zostawić na rybce) obtoczyć w mące, jajku i bułce. Smażyć na oliwie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń