Do góry

Przekąski Przepis na:

Ryba z jabłkami

Ryba z jabłkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 802

Dodano:

Odsłon: 8217

filety rybne w jabłkowej pierzynce z majerankiem... znakomite...

Składniki

  • filety rybne, np. z mintaja lub miruny lub innej ryby,, 1 kg,
  • kwaśne jabłka,, 1kg,
  • cebula,, 3 duze,
  • masło,, 1/4 kostki,
  • majeranek,, do smaku,
  • przyprawa do ryb,, do smaku,
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. filety rybne odmrozić, doprawić przyprawą do ryb, usmażyć w mące na patelni. Ceblę pokroić i zeszklić na patelni. Jabłka obrać, pokroić na małe kawałki, obtoczyć w majeranku (ilość majeranku wg uznania). Masło starkować na wióry.

  2. w żaroodpornym naczyniu układać rybę, na to poprószyć wióry masła, potem cebulę i jabłka. Tak samo postąpić z kolejną warstwą.

  3. podpiec w piekarniku, aż jabłka zrobią się miękkie.

  4. podawać na ciepło. smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

rosynka 20 września 2013 Bardzo ciekawy przepis!! Napewno przygotuje taka aromatyczna rybke!!! Dzieki za super przepis!!!

9 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

caliente1010 02 czerwca 2011 to jest pyszne!
robiłam dziś na obiad... PYCHA!!!
a zapach jaki... dzięki za przepis, bede robić często

9 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń