Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryba z sosem pieczarkowym

Ryba z sosem pieczarkowym

Autor: Jagoda50

Przepisów i artykułów: 210 Ocena: 11642

Dodano: 20.01.2010

Odsłon: 14579

Proste i smaczne danie

Składniki

  • miruna ,dorsz lub inna ryba, 4 filety
  • pieczarki, 30 dkg
  • Boczek wędzony, 5 plasterków
  • cebula, 1
  • sok z cytryny, łyzka
  • smietana, 2 łyzki
  • sól,pieprz,maggi, do smaku
  • mąka, 2 lyzki
  • koperek lub natka, kilka gałązek
  • olej lub maslo, do smazenia
  • listek laur.,ziele ang., do sosu
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. rybę posypać solą i pieprzem,skropic sokiem z cytryny i odstawic na godzinę

  2. boczek pokroic w drobną kostkę,lekko podsmazyć,dodac posiekaną cebulę i pokrojone w plasterki pieczarki,chwile wszystko smazyć

  3. przełozyc do garnka ,wlac wodę ,dodac troche pieprzu,soli,maggi,listek i ziele,gotowac 10 minut,zageścic mąką i smietaną,na koniec dodac posiekana zieleniną

  4. rybę otoczyc w mące i usmazyc na rumiano

  5. na talerze wlac troche sosu a na sos usmażoną rybę,podawac z ziemniakami lub makaronem i z surówka z kapusty pekińskiej

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

AlicjaM 02 sierpnia 2017 Właśnie szukałam dobrego przepisu na dorsza. Znalazłam, wypróbowałam i... polecam, wyszło super.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

scarlet250 07 marca 2012 Pani Jagodo ta rybka to prawdziwa rewelacja.Nawet moja córcie,ktora nie przepada za rybą powiedziała ze jest smaczna:)
daje 6 pyszne!!!

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Marzenna70 24 stycznia 2010 Twoje przepisy to chyba można w ciemno robić i będą smaczne.Mam takie wrażenie jak się patrzy na zdjęcia.

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

patrusia84 22 stycznia 2010 Muszę to zrobić!!! Wygląda bardzo smacznie!!! Pięknie wyglądają wszystkie Twoje potrawy!!! Gratuluję kunsztu!!!

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gufusia 21 stycznia 2010 Super przepis ! łatwy do wykonania,rybka na pewno będzie pyszna ! Dzięki

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 21 stycznia 2010 piękne i smkowite danie , aż ślinka cieknie

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mmaciek31 20 stycznia 2010 właśnie się biorę za tą rybę, tak smacznie wygląda, że nie mogłem się powstrzymać, boczku tylko nie mam ale na pewno też będzie dobra

7 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń