Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 97
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 227
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 97
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 227
Składniki
Masło połącz z posiekanymi ziołami i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Przypraw do smaku.
Filety opłucz, przekrój na pół. Przełóż do miski, posyp pieprzem, skrop sokiem z jednej cytryny.
Bułkę tartą wsyp do miseczki. Dodaj skórkę cytrynową i parmezan (może być inny twardy, ostry w smaku ser). Dolej oliwę. Wszystkie dokładnie wymieszaj.
Formę żaroodporną posmaruj masłem. Ułóż w niej rybę. Każdy kawałek posmaruj masłem ziołowym. Posyp bułką tartą z serem skórką cytrynową i oliwą.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 190°C. Piecz około 25-30 minut.Źródło: Telemax