Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ryba zapiekana w marchewce"
Polecam.
Odsłon: 251
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 650
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 32
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 100
Polecam.
Odsłon: 251
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 650
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 32
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 100
Składniki
Ryby podziel na porcje, oprósz solą, pieprzem i oregano, skrop sokiem z cytryny. Wstaw do lodówki.
Marchewki oczyść, umyj, włóż do osolonego wrzątku, ugotuj na półtwardo. Osącz (wywar zachowaj), ostudź, pokrój na cienkie plasterki.
Masło stop na patelni, wsyp mąkę, zasmaż. Wlej szklankę wywaru z gotowania marchewki, rozprowadź. Formę posmaruj masłem, wlej sos, ułóż ryby, skrop sokiem z cytryny. Posyp natką, przykryj marchewką. Piecz 25-35 min w 220°C.
Czas przygotowania: 60 min, ilość porcji: 10, cena za porcję: 1,80 zł
Zdrowo i smacznie – tak gotuję dla mojej rodziny. W tej potrawie ryba doskonale współgra z marchewką. Stąd jej niesztampowy smak.Źródło: Chwila dla Ciebie