Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryba zapiekana w sosie śmietanowym

Ryba zapiekana w sosie śmietanowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 471 Ocena: 9382

Dodano:

Odsłon: 3499

Sos śmietanowy z mlekiem kokosowym o smaku kaparów

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Polecam morszczuka albo mintaja. Filety popieprzyłam, posoliłam, posmarowałam musztardą i ułożyłam po kilka kaparów.

  2. Zawinęłam roladki i dla pewności spięłam je wykałaczkami.

  3. Wymieszałam śmietanę z mlekiem kokosowym, dodałam garstkę kaparów, i doprawiłam solą i pieprzem.

  4. w trakcie pieczenia sos sam się zrobi, a ryba będzie kremowa.
    Ryby wstawiłam na godzinę do piekarnika w 175 stopniach. Formę przykryłam papierem do pieczenia aby ryby z wierchu się nie zeschły.

    To danie przygotuję na Święta dla swoich wegetariańców, a dla siebie upiekę kaczkę :)

  5. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (36)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń