Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryba zapiekana ze szpinakiem

Przepis dnia 2012-08-10
Ryba zapiekana ze szpinakiem

Autor: gargamel

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 28

Dodano: 06.08.2012

Odsłon: 6590

Smaczne, szybko się robi.

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Obtoczone w mące i przyprawach filety podsmażamy na niewielkiej ilości oleju.

  2. Szpinak podsmażamy na masełku z solą i pieprzem z dodatkiem przeciśniętego przez praskę czosnku. Pod koniec dolewamy jogurt naturalny i lekko podduszamy.

  3. Podsmażony szpinak wkładamy do naczynia żaroodpornego, układamy na niego nasze podsmażone filety. Na filety kładziemy plasterki mozarelli i plasterek pomidora.

  4. Wstawiamy nasze naczynie do rozgrzanego do 200stopni piekarnika na 15-20 minut.

  5. Na koniec dekorujemy natką z pietruszki i podajemy na stół.

  6. SMACZNEGO :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń